Treball història

martes, 8 de enero de 2013

Conceptes bàsics del full de càlc



Un full de càlcul és un programa informàtic que permet manipular dades numèriques i alfanumèriques disposades en forma de taules. Normalment és possible realitzar càlculs complexos amb fórmules i funcions, i a partir d'aquestes dibuixar tot tipus de gràfics.

El considerat inventor del full de calucul  va ser Richard Mattessich. Dan Bricklin, en l’an 1961, on el va publicar en l’article “Budgeting Models and System Simulation".
Bricklin va explicar la història d'un professor de la universitat que va fer una taula de càlculs en una pissarra. Quan el professor va trobar un error, va haver d'esborrar i reescriure una gran quantitat de passos de forma molt tediosa, aquest fet va impulsar Bricklin a pensar que podria replicar el procés en un computador, usant el paradigma tauler/full de càlcul per veure els resultats de les fórmules que intervenien en el procés.

El full de càlcul s’utilitza per a dur al dia els treballs d’una manera organitzada, majoritàriament l’utilitzen empresaris o gent mes o menys espetzialitzada.
Les aplicacions que pot donar a una fulla de càlcul son nombroses.
A continuació te presente una sèrie de exemples del dia a dia per a els que l’ús de la fulla de càlcul, et pot ser molt útil fins  que comences a emplear-lo:
  • Seguiment  del creixement  dels fills.
  • Control de les jornades futbolístiques i els seus resultats.
  • Comparació de diferents alternatives de inversió.
  • Calculadora quan no tens una a ma.
  • Realitzar la facturació de tu negoci o empresa.



Llistat de 8 programaris de full de càlcul:

1.- Microsoft Excel

 

 
2.- Lotus 1-2-3

 

3.- Ability Spreadsheet

 

4.- PlanMaker

 

5.- StarOffice 9 Calc

 

6.- Calculate

 

7.- Resolver One

 

8.- EasySpreadSheet






No hay comentarios:

Publicar un comentario